PS Recruitment
Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer
Tel: (079) 303 10 00
info@ps-recruitment.nl

Werkwijze

Proces
Afhankelijk van uw keuze voor onze Classic, Prefered of Ultimate Selection levert uw keuze voor Personal Selection in grote lijnen het volgende verloop op:

Werkwijze-DM-Online-Business
Stap 1
Profileren:
Onze consultants brengen met de werkgever de functie en het profiel van de ideale kandidaat in kaart.

Stap 2
Recruitment tools:
Onze marketingafdeling zorgt op basis van het profiel voor een aantrekkelijke advertentietekst en verzorgt uitingen op diverse bekende jobboards en vacaturebanken.

Stap 3
Bestanden:
Onze consultants brengen het profiel van de functie binnen Personal Selection onder de aandacht. Onze consultants activeren hun netwerk en gaan actief op zoek naar passende kandidaten. Verder zoeken wij actief in alle relevante CV-databases en benaderen wij potentiële kandidaten op een persoonlijke manier.

Stap 4
Netwerk:
Personal Selection onderhoudt zo goed als mogelijk haar relatie met de kandidaten. Wij versturen wekelijks per mail een update van alle openstaande vacatures. Tevens hebben wij een aantrekkelijk bonussysteem ontwikkeld om in hun kennissenkring mee te zoeken. 

Stap 5
Selecteren:
Personal Selection maakt een selectie van kandidaten die een ‘match’ hebben met de functie. Zij worden persoonlijk uitgenodigd en gescreend.

Stap 6
Introductie:
Wij introduceren passende kandidaten bij u. Deze introducés zijn voorzien van het CV en een apart document met de voorwaarden die gelden bij indiensttreding.  

Stap 7
Terugkoppeling:
Wij zijn benieuwd naar uw bevindingen over de introducés en wij ontvangen graag uw terugkoppeling. Feitelijk kunt u twee keuzes maken: de kandidaat wordt uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of de kandidaat wordt afgewezen.

Stap 8
Uitnodigingen en afwijzingen:
Voor kandidaten die in aanmerking komen voor een persoonlijke kennismaking plannen wij graag de gesprekken in. De afgewezen kandidaten zullen op gepaste wijze geïnformeerd worden.

Stap 9
Overeenstemming:
Tijdens het proces houdt Personal Selection contact met u en de kandidaten. Uiteindelijk zult u met de kandidaat een overeenstemming bereiken. Wij zullen u adviseren waar dat nodig is.

werkwijze

Stap 10
Evaluatie:
Gedurende het proces blijkt in bijna alle gevallen dat Personal Selection aan haar verplichtingen heeft voldaan. Mocht dit niet het geval zijn, zullen wij de procedure herhalen. Tot slot zal Personal Selection KIKA informeren dat wij in samenwerking met u 1% van de fee zullen doneren.

Nieuwe vacatures

Hulpmonteur Koeltechniek/Elektrotechniek

Sta je aan het begin van je maatschappelijke loopbaan, heb je een afgeronde technische opleiding en ben je op zoek naar een uitdagende functie met diversiteit en doorgroeimogelijkheden? Reageer dan direct!

Lees meer

Beveiligingsmonteur

Ben jij een vakspecialist op het gebied van beveiligingstechniek en ben je naast deze technische expertise ook communicatief vaardig en servicegericht ? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer

Field Service Diagnostics Engineer

Ben jij de Field Service Diagnostics Engineer die van een uitdaging houdt en die het leuk vindt Internationaal te reizen? Heb jij ervaring met tandwielkasten en rotating equipment, reageer dan direct!

Lees meer